Lahjoitukset

Nurmon museon esine-, tekstiili- ja valokuvakokoelmat karttuvat lahjoituksin. Vastaanotetut lahjoitukset dokumentoidaan ja luetteloidaan osaksi Nurmon museon kokoelmia. Museon tehtävänä on tallentaa, säilyttää ja esitellä erityisesti Nurmoon ja nurmolaisiin liittyvää esineistöä ja muuta kulttuuriperintöön liittyvää aineistoa.IMG_0417

Nurmon museon kokoelmiin otetaan mielellään vastaan sellaisia esineitä ja tekstiilejä, joiden käyttö- ja henkilöhistoria on tiedossa ja joilla on oma tarinansa kerrottavanaan. Myös kaikki nurmolaisten yritysten ja yksityisten henkilöiden valmistamat esineet ovat tärkeällä sijalla, samoin kuin kaikki herännäisyyteen ja kansanomaiseen valuteollisuuteen liittyvät esineet ja ilmiöt. Erityisellä sijalla ovat myös kaikki aineellinen ja henkinen perintö mikä liittyy nurmolaisten vaiheisiin viime sodissa sekä kotirintamalla.

Näyttely- ja säilytystilojen rajallisuuden vuoksi emme pysty vastaanottamaan kaikkia museolle tarjottuja esineitä, etenkään niitä kaikkein suurimpia. Mikäli harkitset lahjoituksen tekemistä Nurmon museolle, ota aina etukäteen yhteyttä Nurmoo-Seuran sihteeriin tai rahastonhoitajaan.